Realistisk om plast

Del siden:

En verden uden plast skaber flere problemer, end det løser. Se og læs hvordan plast gør en vigtig forskel i kampagnen “Realistisk om plast”.

Du tænker måske ikke over det, men vi bruger alle plast hver evig eneste dag. Hvis vi ikke havde plast, ville du fx ikke kunne læse denne tekst, da vores computere, tablets og smartphones alle er plastprodukter. Og hvis du bruger kontaktlinser, høreapparat eller stomipose, så er du også dagligt i berøring med plastprodukter.

Plast gør en forskel

Plastprodukter gør en forskel i vores liv og gør mange ting nemmere – også når det kommer til miljøet og klimaet. Uden plast ville vi ikke kunne producere vindmøller, solceller, vandhaner, rengøringsudstyr og ventilationsløsninger, og vi ville heller ikke kunne producere plastemballage til fødevarer, der er med til at forlænge holdbarheden på vores fødevarer og minimere madspild.

Brug plast med omtanke

Plast er et materiale, der skal bruges med omtanke, og som aldrig bør ende i verdenshavene. Som virksomhed i plastindustrien er vi de første til at anerkende, at der stadig er udfordringer med håndteringen af plast. Dem vil vi proaktivt være med til at løse bl.a. ved at øge genbrug og genanvendelse.

Lad os blive realistiske om plast

Plast giver os mange fordele, der skaber løsninger på små og store udfordringer i vores hverdag. Vi ønsker i fællesskab med vores omverden at sikre, at vi passer bedst muligt på klodens ressourcer. For at nå dertil er der behov for, at vi nuancerer samtalen. Der er brug for, at vi taler mere realistisk om plast.

Plastindustrien søger dialog om fordele og udfordringer

Agtrup Plast er medlem af brancheforeningen Plastindustrien, som repræsenterer mere end 270 danske plastvirksomheder. Plastindustriens mål med kampagnen er at gøre den offentlige debat om plast mere nuanceret og realistisk. Vi ønsker nemlig en mere løsningsorienteret dialog om fordelene og udfordringerne ved brug af plast. 

Opret en grøn plastfond med indtægterne fra de stigende afgifter på bæreposer

Plastindustrien og Agtrup Plast anbefaler at oprette en uafhængig grøn plastfond med fokus på genbrug og genanvendelse af plast. Den grønne plastfond skal få dansk plastgenanvendelse i verdensklasse.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med det sidste nye fra Agtrup Plast og plastbranchen.

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke ok eller gå videre.