Del siden:

Et udviklende samarbejde om de små detaljer

HM Systems fremstiller maskiner til alle former for etikettering og mærkning af fødevarer og industriprodukter. Det kan være datomærkning af kød eller labels til kasser med sko. Agtrup Plast er ny samarbejdspartner, der er med til at optimere og forbedre HM Systems maskiner.

Med base i Haderslev og et datterselskab i Schweiz har HM Systems i mere end 30 år udviklet maskiner, der kan lave etiketter og mærkning af alle produkter inden for fødevarer, medicin og industri.

– Vi har maskiner til det hele og mange kunder i Danmark, Australien og resten af verden. Vores unikke produkt er serien HM Linerfree med en teknologi, som ingen andre bruger. Med HM Linerfree printes etiketten direkte på en slags tape og det normale papirspild, der kendetegner labels og etiketter, undgås, siger Jørgen Seeberg, der er COO i HM Systems.

Han forventer sig meget af den nye serie, der senest har fået positiv opmærksomhed ved en messe i Las Vegas. HM Linerfree udmærker sig ved at være miljøvenlig, ressourcebesparende og samtidig rentabel.

COO Jørgen Seeberg

Agtrup Plast har stor viden om former og værktøj, mener COO Jørgen Seeberg.

Modeller forbedres

Agtrup Plast er for nylig indgået i et samarbejde med HM Systems. Den første opgave har været at forbedre én af virksomhedens kendte modeller.

– Det er en traditionel labelmaskine, som vi gennem længere tid gerne ville optimere. Den skulle blive bedre til at printe på produkter med ujævne flader. Vi kontaktede Agtrup Plast, som jeg tidligere har samarbejdet med og kender som en meget pålidelig og erfaren partner, fortæller Jørgen Seeberg.

Gennem sparring og samarbejde mellem Jørn Lange, en værktøjsmager fra Agtrup Plast og 3-4 medarbejdere fra HM Systems er det lykkedes at lave en ny prototype af labelmaskinen. Ved at udstyre den med 100 små plastikplader kan den nu sætte labels på ujævne elementer som for eksempel en pakke med kød.

Det har taget et par måneder, og vi er gået fra, at den var halvbøvlet at producere til, at den er simpel at fremstille. Det skyldes blandt andet, at Agtrup Plast har vendt plastdelene på en anden måde og ved, hvordan de skal designes, så de nemt kan støbes.

Viden og kreative løsninger

Den forbedrede udgave af maskinen er i øjeblikket ved at blive testet, og resultatet ser lovende ud. Det er afgørende, at prototypen rammer rigtigt første gang, så hele processen ikke skal begynde forfra.

– Der bliver kun tale om et par små justeringer, og dem har Agtrup Plast helt styr på. Jeg har kun positivt at sige om samarbejdet. Agtrup Plast har stor viden om former og værktøj, de finder kreative løsninger, og så er de fleksible. Vi har en åben og konstruktiv diskussion om tingene, og i forhold til at aftale en pris er det også uproblematisk, understreger Jørgen Seeberg.

Sten Krag-Hansen, Area Sales Manager, er imponeret af den opdaterede Crossweb 4000S, der bruger de nye plastfingre, som er udviklet af Agtrup Plast.

Sales Manager Sten Krag-Hansen

Sten Krag-Hansen, Area Sales Manager, er imponeret af den opdaterede Crossweb 4000S, der bruger de nye plastfingre, som er udviklet af Agtrup Plast.

HM Systems COO forventer, at det gode samarbejde med Agtrup Plast vil fortsætte og blive intensiveret. Alle modeller hos HM Systems indeholder plastdele, der skal optimeres, og nye maskiner er altid på vej.

– Der er mange projekter, hvor Agtrup Plast kan være en relevant medspiller. Vi ligger i hinandens baghave, så det er nemt at mødes fysisk, og vi oplever, at kommandovejen til de centrale medarbejdere er meget kort. Jeg kan sagtens forestille mig, at Agtrup Plast også er med, når vi skal i gang med næste generation af vores HM Linerfree-serie, siger Jørgen Seeberg.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med det sidste nye fra Agtrup Plast og plastbranchen.

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke ok eller gå videre.