Del siden:

19-årige Philip brænder for plastindustrien

Philip er ny lærling hos Agtrup Plast. Han glæder sig til at få ansvaret for at starte en maskine og selv styre processen undervejs. Den unge lærling er også klar til at diskutere, hvorfor vi ikke kan undvære plastik, og så cykler han på arbejde i al slags vejr.

Det er et års tid siden, at Philip Christian Jensen fra Sdr. Bjert hørte om uddannelsen som plastmager.

– Det lød som noget for mig, og jeg søgte ind på Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten, hvor jeg går nu. Jeg skulle finde en læreplads og prøvede at finde en i hele landet, men det var svært. Jeg kendte ikke til Agtrup Plast, men det gjorde min far, og så var jeg heldig at få en læreplads her, fortæller Philip Christian Jensen og fortsætter med en detalje, som han godt selv kan se det sjove i.

– Jeg havde allerede været i Ikea for at købe møbler, da jeg troede, at jeg skulle flytte langt hjemmefra for at komme i lære, men nu kan jeg heldigvis blive boende hos mine forældre lidt endnu. Tingene fra Ikea ligger på lager derhjemme.

Plads til at fejle

Philip Christian Jensen er en frisk ung mand, der er ved at vænne sig til at være på en arbejdsplads og møde kl. 6.30 i Kolding. Han tager hver morgen turen på cykel de 7 km fra Sdr. Bjert – uanset vejret.

– Det kan være lidt hårdt og koldt at komme afsted, men jeg kan godt lide at være hos Agtrup Plast. De er venlige og har taget godt imod mig, og det er en rigtig fin arbejdsplads med en god stemning. Hvis jeg laver fejl, tager de det stille og roligt, og så får jeg lov til at prøve igen, siger Philip Christian Jensen.

– Vi er to lærlinge, og det er rart, for så er der én mere, jeg kan snakke med. Med Ole, som er 2. års lærling, kan jeg vende, hvad jeg kan forvente længere fremme i uddannelsen, tilføjer han.

Philip Christian Jensen startede som lærling hos Agtrup Plast 1. oktober, og det hele er nyt. Alligevel føler han sig tilpas med mange spændende udfordringer.

– Lige nu er jeg ved at gøre en fortørrer ren, der sørger for, at granulaterne er helt tørre, når de støbes. Jeg skal lære maskinerne og materialerne at kende, og der er mange ting at holde styr på som for eksempel temperatur og tryk. Det gode er, at jeg kan bruge teorien fra skolen i virkeligheden. Jeg glæder mig mest til, at jeg kan starte en maskine helt selv og se, hvordan det går, smiler Philip Christian Jensen.

Plast skal genbruges

Når snakken kommer ind på den branche, han har valgt, kan Philip godt få en rynke i sin unge pande.

– Jeg oplever, at folk kan være sure på mig, når jeg fortæller, at jeg uddanner mig til plastmager. Det kan være irriterende, men vi kan ikke leve uden plast. Plast er et fantastisk materiale, der kan formes til stort set alt, og det kan genanvendes. Det er vi gode til i Danmark, men problemet er, at folk andre steder bare smider det i naturen. Jeg håber, at vi bliver bedre til at sortere og genanvende plast over hele jorden, siger Philip Christian Jensen.

Hans fremtidsplaner er at fortsætte inden for plastindustrien, og på et tidspunkt skal de opmagasinerede Ikea-møbler flyttes ud af barndomshjemmet i Sdr. Bjert. Til den tid er den unge plastmager måske også blevet god til at spille bas, som han bruger noget af sin fritid på at mestre.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med det sidste nye fra Agtrup Plast og plastbranchen.

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke ok eller gå videre.