Del siden:

50 år med industriel plastfremstilling

Agtrup Plast kan i år fejre 50-års jubilæum. Gennem årene har virksomheden i tæt samspil med kunderne forvandlet utallige idéer til plastkomponenter, der er en uundværlig del i alt fra basale hverdagsprodukter til avancerede teknologiske løsninger.

Plastvirksomheden blev etableret i 1972 af Andreas Lange. Han startede produktionen i et nedlagt forsamlingshus i byen Agtrup sydøst for Kolding under navnet Formplast. I 1975 fik virksomheden sit nuværende navn, og i 1986 rykkede Agtrup Plast ind på Essen i Vonsild, hvor de selv byggede den 700 kvadratmeter store hal, der stadig danner rammen om produktionen.

I 26 år stod Andreas Lange, der var blandt landets pionerer inden for industriel plastfremstilling, i spidsen for virksomheden. I 1998 overtog sønnen Jørn Lange ejerskabet af familievirksomheden, og han står i dag i spidsen for produktionen af de sprøjtestøbte og bearbejdede plastkomponenter.

– I Agtrup Plast er vi naturligvis stolte af at runde et skarpt hjørne med vores 50-års jubilæum. Jeg glæder mig især over, at vi har mange kunder, vi har handlet med i en menneskealder. Det er vi meget taknemmelig for, og vi vil i fremtiden gøre vores bedste for at leve op til vores velkendte kvalitet og leveringsperformance, fortæller Jørn Lange.

Fundamentet i Agtrup Plast er de dygtige medarbejderne, der tager slæbet i hverdagen og sørger for, at virksomheden kommer i mål med kundernes produkter. Flere medarbejdere har lang anciennitet, og det vidner heldigvis om, at medarbejderne er glade for at arbejde i en familievirksomhed båret af værdier som fleksibilitet, faglig stolthed, ordentlighed, grundighed og ansvarlighed, mener direktøren.

1972

”Formplast” grundlægges i landsbyen Agtrup

1972
1975

skifter navn til "agtrup plast"

1975
1986

Flytter til Kolding og bygger ny fabrik

1986
1995

Udvider lager og administration

1995
1998

Jørn Lange overtager

1998
1998

Nyt logo og grafisk identitet

1998
2008

Udvider med 1000 kvm højlager

2008
2014

Overtager Zylauv Plast og Amfa Plast

2014
2014

Udvider med de første fuldelektriske maskiner

2014
2015

Deltager i miljøinitiativet Operation Clean Sweep

2015
2018

ISO 14001 certificeret

2018
2019-2022

Udvider med yderligere 6 fuldelektriske maskiner

2019-2022
2022

Nomineret til Verdensmålsprisen i Kolding Kommune

2022

Det er svært at forestille sig en verden uden plast

Med 50 år på bagen er Agtrup Plast en erfaren spiller i plastindustrien. Virksomheden oplevede plastikkens store gennembrud og guldalder i starten af dens levetid, hvor der blev eksperimenteret, støbt og bearbejdet i de mange plastvirksomheder, der skød op over hele landet. Ligesom de landede midt i et kæmpe vækstpotentiale og professionalisering af plastindustrien.

Agtrup Plast har på egen krop oplevet den helt vilde teknologiske udvikling, plastens indtog i hverdagsprodukter og hele professionaliseringen, der er sket inden for plastindustrien. Selvom plast indimellem er udskældt, er det svært at forestille sig en verden uden plastik. Vi klæder os i plast, sover på plast, opbevarer og tilbereder vores mad i plast. Vi omgiver os med plastik i boligen, transporterer os i plast, lader os underholde og får hjælp af plastik, når vi bliver syge.

Agtrup Plast nomineret til Verdensmålsprisen

Jørn lange understreger, at han, som alle andre, naturligvis er ked af at se plastik ende i f.eks. havmiljøet. Derfor har Agtrup Plast i mange år haft fokus på miljøet og bæredygtig produktion. Den store indsats er bemærket af mange, og i år var plastvirksomheden nomineret til Verdensmålsprisen i Kolding Kommune.

Den nominering var Agtrup Plast meget stolte af, for virksomheden har i mange år taget initiativer til at skabe en mere bæredygtig produktion. F.eks. er plastvirksomheden ISO 14001 miljøcertificerede og gør en indsats for at minimere vores klimaaftryk. Et konkret mål at nedbringe vores i forvejen lave spildprocent fra 2 % til 1,5 %.

Agtrup Plast er også med i det globale miljøinitiativ Operation Clean Sweep, der arbejder for at holde råvarepellets ude af havmiljøet, ligesom virksomheden genanvender op til 98 % af plastaffaldet ved at kværne plastresterne. Der investeres løbende i de nyeste og mest miljøvenlige fuldelektriske maskiner på markedet, der bruger 60 % mindre energi og udleder mindre CO2. Produktionen kører naturligvis på CO2-neutral og vedvarende energi fra danske vindmøller.

– Industriel plastfremstilling har været omdrejningspunktet i 50 år, og vi fortsætter ufortrødent de næste 50 år med samme respekt og stolthed for håndværket, siger Jørn Lange med et smil. Fremtiden vil blandt andet byde på flere plastløsninger støbt i nedbrydeligt bioplast og komposterbare kvaliteter. Bioplasten er et stærkt alternativ til traditionel plast. Den produceres af biomasse fra fornybare ressourcer som eksempelvis sukkerroer, majs og halm, og i Agtrup Plast spår vi den bæredygtige løsning en stor fremtid.

Vil du vide mere om energioptimeret produktion af sprøjtestøbte eller bearbejdede plastkomponenter?

Kontakt Agtrup Plast på 7556 6677 eller info@agtrup-plast.dk.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med det sidste nye fra Agtrup Plast og plastbranchen.

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke ok eller gå videre.