Del siden:

Løsninger i bioplast vinder frem

Kabelpløkker i bioplast gør montering af ledning til robotplæneklipper miljøvenlig.

I Agtrup Plast har vi, i samarbejde med vores kunde, videreudviklet på en allerede kendt pløk til montering af ledningen til din robotplæneklipper. I vores nye miljøvenlige løsning er pløkken sprøjtestøbt i PLA, der er en komposterbar bioplast.

Den nye kabelpløkke er lavet af majsstivelse fra producenten NatureWorks. Den nedbrydes naturligt i jorden over tid, og den optages af naturen igen uden rester af mikroplast eller lignende.

– Med kunden har vi udviklet en biokomposterbar kabelpløkke, så vi undgår miljøskadeligt plastik i jorden. Kabelpløkken er lige så stærk, som de traditionelle pløkker, understreger Jørn Lange.

De ”normale” kabelpløkker er lavet af traditionel plast, og den løsning tilføjer naturen en unødvendig stor mængde plast, der ikke nedbrydes i de næste mange hundrede år.

– Dette er kun en af flere nye ideer, som vi er i gang med at videreudvikle på, siger Jørn Lange.

Derfor skal du vælge kabelpløkker i bioplast

FAKTA PLA

PLA er en bioplast, der er et nedbrydeligt plastisk materiale baseret på plantedele som majsstivelse, korn eller sukkerrør. PLA er en forkortelse for PolyLacticAcid.

Anvendelsesformål er ofte engangsservice og bestik, hvor al affald indsamles og deponeres under kontrollerede forhold, så nedbrydningsprocessen fremskyndes.

Bioplast er oftest et hårdt materiale, og det kan formes, ekstruderes og sprøjtestøbes på samme måde som traditionel plast. Bioplasten er semitransparent.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med det sidste nye fra Agtrup Plast og plastbranchen.

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke ok eller gå videre.