Del siden:

Unitron

Lokalt samarbejde tænker varme­panel ud af boksen

Landbrugsleverandøren Unitron havde brug for at forbedre et varmepanel til smågrise, og ved at række ud i det lokale netværk fandt Kolding-virksomheden en god kemi og match i Agtrup Plast, der hurtig kom med løsninger til at optimere produktet og livet for smågrisene.

Man skal ikke gå over åen efter vand, lyder et velkendt ordsprog. I tilfældet med samarbejdet mellem de to Kolding-virksomheder, Unitron og Agtrup Plast, må man sige, at det rammer plet.

– Vi havde en udfordring med vores nye varmepanel til smågrise, hvor hængslerne til lågen havde en tendens til at falde af, når plasticen fik et vrid. Vi forhørte os i det lokale netværk, om der var nogen, der kunne hjælpe os, og så fik vi anbefalet Agtrup Plast. Vi kunne have forhørt os andre steder eller i udlandet, men her fandt vi en glimrende løsning i nabolaget, siger Allan Staub Jensen, der er administrerende direktør og medejer af Unitron.

Unitron varmpanel

Energibesparende løsning

Unitron har i mere end 35 år leveret inventar, produkter og rådgivet landbrug i Danmark og resten af verden.

– Vi er en bred virksomhed med salg af produkter og forædling af varer som opbygning af køleskabe til svineproducenter, og så rådgiver vi kvægbrug og svineproducenter omkring management, reproduktion, energioptimering og meget andet. Den sidste aktivitet er vores egenproduktion af blandt andet varmepanelser til smågrise, hvor vi selv har udviklet både varmepanelet og styringen, fortæller Allan Staub Jensen.

Varmepanelet sørger for at holde de nyfødte smågrise varme ved hjælp af en specialudviklet infrarød pære, der holder længere og er mere energibesparende end traditionelle glødelamper til smågrise.

– Det nye panel kombineret med vores styresystem gør, at vores kunder mærker op til 50 % besparelse på strømmen og en bedre fordeling af varmen i smågrisehulen. Styresystemet skruer for eksempel ned for pæren, når grisene er i kassen, så deres naturlige kropsvarme bliver en del af opvarmningen, forklarer Allan Staub Jensen.

Hurtigere og mere brugervenlig

Som nævnt er det i forbindelse med varmepanelet, at Agtrup Plast kommer ind i billedet. Udfordringerne var hængslerne, der faldt af, når lågen blev lukket/smækket, og plasticen fik et vrid.

Agtrup Plast fik mange rosende ord med på vejen, da vi rakte ud efter det lokale netværk. Jeg ringede til deres direktør Jørn Lange og spurgte, hvad vi skulle gøre. Under det første kaffemøde var Jørn allerede klar med en løsningsmodel, og vi klikkede med det samme, så siden første dag har samarbejdet bare kørt.

Agtrup Plast fik løst udfordringen med hængslerne ved at skifte til en anden plasttype, der ovenikøbet indeholdt genbrugsplast. Men forbedringerne af varmepanelet stoppede ikke her.

– Agtrup Plast og Jørn er 100 meter-mester i at tænke ud af boksen, optimere og pege på, hvad der kan gøres bedre, smartere og hurtigere. Det betyder, at varmepanelet er blevet redesignet i en pænere udgave, hvor plastforbruget og produktionstiden er væsentlig kortere. Hængslerne bliver siddende, og de kan samtidig klare højere temperaturer og varmepåvirkning, og i det hele taget er den nye version mere brugervenlig, siger Allan Staub Jensen.

Unitron varmepanel i hule

Det lokale har betydning

Hele processen med redesignet og udviklingen af varmepanelet tog tre måneder, hvor fordelen ved, at de to virksomheder ligger tæt på hinanden, blev tydelig.

– Vi kunne hurtigt komme forbi hos hinanden i stedet for at skulle kigge på billeder og bruge telefonen. Det forkortede processen og betyder noget, at det foregår lokalt, og man kan se på tingene sammen. Det ville måske være billigere at få lavet i Polen, men så kan vi ikke være sikre på den samme ensartethed i kvaliteten. Hos Agtrup Plast er kvalitetskontrollen helt i top, fortæller Allan Staub Jensen.

Han og Unitron er glade for samarbejdet med Agtrup Plast, der sagtens kunne udvides til at andre områder.

- Vi har fået en super sparring med Agtrup Plast og Jørn Lange. Deres kæmpe erfaring og faglige viden er en gave, og samtidig føler man sig tryg, når de tager ejerskab for processen og holder én i hånden hele vejen.

Direktøren ser frem til, at Unitrons nye varmepanel for alvor bliver kendt i Danmark og på hele verdensmarkedet, hvor det for eksempel skal promoveres i Australien, Japan og Østeuropa.

Det fremhæver Unitron ved samarbejdet med Agtrup Plast:

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med det sidste nye fra Agtrup Plast og plastbranchen.

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke ok eller gå videre.