Del siden:

Coastgrass

Idémændene bag Coastgrass tror på en fremtid, hvor ålegræs erstatter plast i flere produkter. De manglede en sprøjtestøber, der var åben for at teste deres bæredygtige materiale, og det fandt de hos Agtrup Plast i Kolding.

Idéen bag Coastgrass er at bruge den ålegræs, der skyller op på stranden, og i stedet for at det ligger og forrådner, kan det bruges som erstatning for op til 50 procent af plasten i nogle produkter.

Kristoffer Kilias Møller Jakobsen og hans partner Malthe Timmermann Larsen startede projektet sammen tilbage i studietiden, og nu er tiden kommet til at teste idéerne af i større produktioner.

Stifter & CEO
Kristoffer Kilias Møller Jakobsen

 – Det er fint nok, at det virker i et laboratorium, men det skal også virke ude ved operatøren, som står med en maskine, der skal producere tusindvis af emner, siger Kristoffer Kilias Møller Jakobsen.

– Mange er interesserede, men det kræver en ret stor mængde af enheder, før det giver mening at starte produktionen op. Derfor er det fedt, at Agtrup Plast har taget muligheden til sig og vil producere emner for os. De har gjort det godt, og de har fået det til at virke overraskende hurtigt, lyder det fra den ene af de to stiftere af Coastgrass.

Bæredygtige muligheder i samarbejdet

Agtrup Plast arbejder i forvejen mod en mere bæredygtig virksomhed. De tester allerede med alternativer til plast produceret af biomasse. Desuden bliver 98 procent af plastaffaldet genanvendt, og produktionen kører på vedvarende energi fra danske vindmøller.

– Det er en utrolig spændende proces at være en del af, og derfor sagde vi ja til at prøve materialet af. Vi ser store muligheder i et initiativ, som dét Coastgrass er kommet med, og det passer perfekt ind i vores bæredygtige linje, lyder det fra Jørn Lange, direktør i Agtrup Plast.

Coastgrass har forsøgt sig med forskellige produkter med ålegræsset, der binder CO²’en. Sammen med Agtrup Plast er der blevet støbt golf tees, pløkker til robotplæneklippere og læbepomader. Alle produkter, der med ålegræs, bliver nedbrydelige.

– Når vi kommer med en ny idé til et produkt, som vi kun har testet få gange, er det fantastisk, at Agtrup Plast har ja-hatten på og er åbne for at prøve det af og bruge nye materialer, siger Kristoffer Kilias Møller Jakobsen.

Kort om coastgrass

Coastgrass er en startupvirksomhed fra 2019, der udtænker og udvikler, hvordan ålegræs og andre nedbrydelige materialer kan bruges i forskellige produkter, der normalt produceres af plastik.

Blandt idéerne er golf tees, møbler, stikkontakter og loftpaneler.

Se mere på www.coastgrass.com

Vil du høre mere om de bæredygtige tiltag og nye klimavenlige produkter?  

Kontakt Agtrup Plast på 7556 6677 eller info@agtrup-plast.dk.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med det sidste nye fra Agtrup Plast og plastbranchen.

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke ok eller gå videre.