Del siden:

Veteranen Jens har fået en ny chance hos Agtrup Plast

Jens er tidligere soldat og kæmper med bogstavkombinationen PTSD efter at have været udsendt, men han var ikke færdig med at arbejde. Nu er han startet i en veteranordning hos Agtrup Plast.

Han har taget sin tørn som soldat i Kosovo, Irak og Afghanistan og siden haft en ledende stilling inden for brand og sikkerhed, men efterhånden knækkede filmen for Jens.

– Man bider jo tænderne sammen, men til sidst kan man ikke mere. Det kom snigende, og jeg måtte gå i behandling. Få styr på stumperne, som vi kalder det. Det har hjulpet mig videre, og nu er jeg klar til at bidrage med noget på en arbejdsplads, siger Jens.

Et godt match

En veterankoordinator fra Kolding Kommune hjalp Jens med at finde en virksomhed, hvor han passede ind, og hvor han havde lyst til at starte i en såkaldt veteranordning. Matchet blev Agtrup Plast.

– Jeg besøgte virksomheden og hilste på chefen, Jørn Lange, der også er tidligere soldat og gav hånd på rigtig mandfolkemanér. Han spurgte, hvad jeg kunne holde til, og så startede jeg dagen efter, fortæller Jens.

Den tidligere udsendte soldat er begyndt som blæksprutte hos Agtrup Plast, hvor han laver forskellige forefaldende opgaver. Det kan være småreparationer, sortering af plastikemner eller at give en hånd med ved de mange forsendelser.

– Det er ny verden for mig, og det er ekstremt spændende. Jeg er ikke uddannet plastmager, men jeg har to hænder, og så kan de bare sætte mig i gang. Min baggrund inden for brand og sikkerhed kan også give dem noget, men ellers handler det bare om at være åben, tage ansvar og have antennerne ude, forklarer Jens.

Det med at have antennerne ude kan ellers godt være et problem, når man er veteran med PTSD. Jens er konstant på vagt og har radaren åben hele tiden. Han har skullet vænne sig til maskinernes mange lyde og går i alarmberedskab, hvis en palle falder på gulvet.

– Vi veteraner bevæger os med paraderne helt oppe, men mine kolleger er gode til at informere om maskinerne, så det hjælper. De har taget godt imod mig, og omgangstonen er fin i teamet, hvor man også kan give hinanden noget røg, siger Jens.

Indtryk skal fordøjes

Han kan ikke holde til at arbejde hver dag, men giver den gas de timer, han er på arbejde, som han siger.  Når Jens kommer hjem, bruger han et par timer på langs på at fordøje indtrykkene, og der er også forståelse for, at han bliver hjemme en dag, hvis det har været en møgnat.

– Jeg kan godt lide at være her, for vi bestiller noget og er en blandet gruppe med mange forskellige nationaliteter, der fungerer som et team. Det giver mig noget vigtigt at stå op til og en naturlig træthed, der er bedre end bare at være bombet, siger Jens.

I starten var nyhedens interesse omkring veteranen, der var begyndt på Agtrup Plast, men Jens vil helst bare være en helt almindelig medarbejder på plastvirksomheden. Han bærer på en besværlig rygsæk, men det er ikke det, der skal fylde.

– Det skal ikke være et spørgsmål om, hvad jeg kan få, men hvad jeg kan give temaet, fortæller Jens, der er klar til lære en masse nyt på Agtrup Plast, som er et godt sted at være for en veteran.

Ny på vej i job

I Agtrup Plast spiller det sociale ansvar en stor rolle, og virksomheden bidrager gerne til, at borgere på kanten af samfundet kommer i job. At det er mere end tomme ord, vidner samarbejdet med veteranordningen om, og snart sætter en ny veteran kursen mod Agtrup Plast og job i plastindustrien.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med det sidste nye fra Agtrup Plast og plastbranchen.

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke ok eller gå videre.